Schuren eiken stroken parket – Handelsbeurs Gent

handelsbeurs renovatie parketvloer eik stroken - afwerking Woca olie naturel

Intensief gebruikte parketvloeren hebben nu en dan eens extra aandacht nodig. Deze concertzaal die ook veel gebruikt wordt als feestzaal met aanliggende brasserie is bijna dagelijks in gebruik voor allerlei evenementen. Door het jarenlange gebruik was de vloer zodanig vervuild dat de massieve tand en groef parket geschuurd moest worden om terug mooi te maken.

Het voordeel van een intensieve schuurbeurt is dat alle bevuiling en beschadigingen verwijderd worden en het oppervlak terug als nieuw is. Ook de convectorroosters werden gerenoveerd en waar nodig ook vernieuwd met een nieuwe convector rooster. De diepe groeven en beschadigingen die door het verschuiven het muziek materiaal aangebracht waren, werden extra geschuurd. De open voegen werden opgestopt zodat de openingen tussen de planken niet meer zichtbaar waren.

Afwerking

De organisator koos voor een afwerking met de Woca natuurolie naturel. De voordelen zijn dat de vloer kan onderhouden worden met een schrobzuig machine wat een voordeel is om deze grote oppervlakte snel te onderhouden..

De klant koos voor een naturel kleur wat perfect past bij de het originele en authentiek interieur van deze historische concertzaal.

Historiek van de Concertzaal

Noordstarfonds vzw werd in 1935 opgericht vanuit de verzekeringsmaatschappij Noordstar en Boerhaave (nu Baloise Insurance). Het fonds zorgde voor extra impulsen aan het culturele leven in Vlaanderen. Zo sponsorde het door de jaren heen tal van manifestaties en organisaties in heel Vlaanderen.

Volgende organisaties genoten ooit steun van het Noordstarfonds:
Muziektheater Lod, Theaterwerkplaats Rataplan, Time Festival, Brugges Festival, Netwerk Aalst, Behoud de Begeerte, Monty, De Werf Brugge, Po√ęziecentrum, Festival van Vlaanderen, Nieuwpoorttheater, Victoria, Goeyvaerts Consort, Prometheus Ensemble, De Spiegel, Limelight en meer.

De Gele Zaal

In 1980 werd naast de sponsoractiviteiten van dit cultuurfonds ook een eigen werking uitgebouwd. Dit werd de Gele Zaal, tot 1999 een referentie in Gent. De Gele Zaal bracht wereldmuziek en hedendaags klassieke muziek, naast tijdelijke tentoonstellingen van plastische kunst.

Handelsbeurs Concertzaal

In 1997 stopte het Noordstarfonds met sponsoring en besliste om de Handelsbeurs, een historisch pand in het centrum van Gent, in erfpacht te nemen en samen met de eigenaar, Baloise Insurance, te renoveren. 

De zaal werd uitgerust met een state of the art podiuminfrastructuur, waarbij aan de hand van bewegende podiumelementen de ruimte in twintig minuten kan worden omgebouwd van een staande zaal naar een klassieke theaterzaal. In haar diverse opstellingen heeft de zaal een schitterende akoestiek voor zowel akoestische als versterkte muziek.

De werken startten in augustus 2000, het gebouw zelf werd ingehuldigd op 27 september 2002. Sindsdien organiseert Handelsbeurs Concertzaal er concerten van diverse genres en wordt het gebouw ook verhuurd aan derden 

Meer info over het schuren van een parketvloer zie : schuren


  • handelsbeurs renovatie parketvloer eik stroken - afwerking Woca olie naturel
  • handelsbeurs renovatie parketvloer eik stroken - afwerking Woca olie naturel
  • Schuren van een parket eik met zware slijtage - cobra parket walsschuurder W&A parket Lochristi

Copyright © 2019 W&A Parket. All rights reserved. Cookies | Disclaimer | Privacy statement