Duurzaamheid

De duurzaamheid van hout heeft alles te maken met de snelheid dat het betreffende hout zijn gewicht verliest door schimmelaantasting. De duurzaamheidsklasse van hout geeft dus aan of een parket goed bestand is tegen vocht.
Veel wordt dus foutief gedacht dat duurzaamheid iets zou te maken hebben met de levensduur van een parketvloer. Aangezien er aangenomen wordt dat in een normaal binnenklimaat geen schimmels voorkomen is deze factor niet van groot belang voor parketvloer in een normale droge ruimte, en is dit eerder van toepassing voor buitenschrijnwerk.

Indien de parket dient geplaatst te worden in een vochtige ruimte dan is het wel aan te raden om hier aandacht aan te besteden. Dan wordt aangeraden om om steeds een houtsoort te nemen met een hoge duurzaamheidsklasse. In deze tabel kan je een overzicht vinden van de technische kenmerken van het hout en zijn duurzaamheidsklasse. Klasse I is de hoogste en beste klasse en dus toepasbaar voor vochtige ruimtes. Meer info over parket in badkamers kan je ook hier vinden

Doorgaans zal exotisch hout, bamboe en thermisch behandeld hout een hoge duurzaamheidsklasse hebben (klasse i)

 

< terug naar alles over hout

Copyright © 2019 W&A Parket. All rights reserved. Cookies | Disclaimer | Privacy statement