Parket in badkamers

admonter cameleon mocca in badkamer

De warmte van parket is niet te evenaren, en is uiterst aangenaam om blootsvoets te betreden. Hout heeft wel als eigenschap dat het hygroscopisch is en dus het vocht in de badkamer kan opnemen met schade tot gevolg. Toch zijn er voldoende parketvloeren met een hoge duurzaamheid waardoor deze bruikbaar zijn in de badkamer of vochtige ruimtes.

Steeds meer projecten worden met parket in de badkamer uitgevoerd. Toch hebben klanten veel vragen over de mogelijkheden met parket in de badkamer. W&A parket heeft het antwoord en kan u producten aanbieden die bruikbaar zijn in de badkamer.

waaraan moet een parket in de badkamer voldoen

hoge duurzaamheid

Hout met een hoge duurzaamheidsklasse heeft als eigenschap dat het minder snel zal oxideren en dus minder vlekgevoelig is voor vocht. Veel exotische houtsoorten hebben die eigenschap van nature, ook bamboe parket bezit de goede eigenschappen, ook Thermo hout zoals de admonter mocca producten voldoen hier ruimschoots aan.

duurzaamheid van hout
technische kenmerken van hout

watervaste verlijming

Een degelijk opbouwkwaliteit is van groot belang. De kwaliteit van verlijming , de persing alsook de lijmkwaliteit zullen bijdragen tot een superieure opbouw kwaliteit.

de afwerking

De afwerkingsproducten kunnen ervoor zorgen dat het hout zeer goed is afgesloten tegen vochtinfiltratie. Toch kan een vernis nooit volledig de vloer afsluiten, alsook op termijn kunnen kleine openingen ontstaan tussen de parketelementen. Olieproducten laten het hout ademen, het vocht kan indringen maar ook even snel weer verdwijnen. Gecombineerd met een hoge duurzaamheid in het hout kan een olie doorgaans de beste oplossing zijn in een badkamer. Laat wel nooit zeer lang een natte handoek liggen op de grond want dan kan het vocht in het hout niet verdampen en zou je toch schade kunnen oplopen

meer info over afwerking van parket

Copyright © 2019 W&A Parket. All rights reserved. Cookies | Disclaimer | Privacy statement