Producten

Tarkett

De huidige firma Tarkett stamt af van een kleine timmerwerkplaats opgericht in 1886 in Malmö, Zweden. Hier startte men de productie van parket in massieve strips van eikenhout en beukenhout. Na verloop van tijd werden parketvloeren een statussymbool in de steeds grotere, exclusieve appartementen die gebouwd werden rond het begin van de 20ste eeuw. Deze steeds toenemende vraag naar parketvloeren leidde tot de gestage uitbreiding van het bedrijf.

Om de stijgende vraag naar tarkett parket te kunnen blijven beantwoorden, kocht het bedrijf bossen en houtzagerijen op zodat het toegang kreeg tot de grondstoffen. In 1938 introduceerde het bedrijf de zogenaamde “Linderman-plank”. Hierbij werden massieve parket strips samengevoegd tot langere planken, zodat de plaatsing eenvoudiger werd.

In 1942 werd het “meerlaagse parket” ontwikkeld. Bij deze parketplanken trad de natuurlijke werking van hout niet op. De meerlaagse structuur bracht een revolutie teweeg in de sector en vormt nog steeds de basis van de Europese standaard voor parketvloeren. In dartzelfde jaar nam Tarkett de Skånska Hjul & Parkettfabriken in Hanaskog over. Tarkett is dus als eerste gestart met het produceren van samengesteld parket, de parketvloer bij uitstek – mits van goede kwaliteit- voor plaatsing op vloerverwarming.

De merknaam TARKETT werd geintroduceerd in 1967.
Sortering Tarkett 3-strip meerlagig parketVandaag de dag is Tarkett na allerlei fusies en overnames uitgegroeid tot een toonaangevende groep in vloerproducten, met fabrieken in verschillende landen. Het bedrijf heeft moderne productiefaciliteiten met miljoenen vierkante meters houten vloeren die geschikt zijn voor omgevingen en mensen overal ter wereld. Ondanks alle vormen van automatisering worden sommige onderdelen van de productie nog steeds handmatig uitgevoerd om de hoge kwaliteit te waarborgen.

Een groot deel van de productie van de houten vloeren wordt nog steeds geproduceerd in de moderne fabriek in Hanaskog Zweden.

Gelijktijdig met de ontwikkeling van houten vloeren, groeide Tarkett ook in de sector van vinyl, textiel- en linoleumvloeren en werd het bedrijf de veelzijdige specialist die het nu is.

Wanneer u kiest voor een houten vloer van Tarkett, krijgt u meer dan alleen een houten vloer. U krijgt ook de ervaring en kennis die door verschillende generaties is opgebouwd. De geschiedenis van Tarkett kenmerkt zich door een constante optimalisatie van het productieproces met oog voor zowel mens, milieu als het uiteindelijke afgewerkte product.

Waarom kiezen voor Tarkett parketvloeren:

KWALITEIT EN ONTWIKKELING.

De houten parketvloeren van Tarkett zijn oorspronkelijk ontwikkeld om het ruwe binnenklimaat te weerstaan dat kan voorkomen bij koude winters wanneer door verwarming van kamers de binnenlucht droog wordt. De oplossing van die Tarkett vandaag biedt is een zeer geavanceerd droogproces en een volledige controle over het vochtgehalte van de verschillende componenten in het hele productieproces.

Houten vloeren moeten worden beschermd tegen slijtage. Het antwoord van Tarkett hierop is een innovatie genaamd PROTECO. Dit product biedt één van de beste beschermingen die beschikbaar zijn voor houten vloeren en benadrukt gelijktijdig het natuurlijke uiterlijk van het hout. Dit product is beschikbaar als glanzende en matte lak, en als hardwaxolie.
Er zijn speciale schuur- en borstelprocessen ontwikkeld voor een glad oppervlak en voor het verbeteren van het natuurlijke uiterlijk van de houten vloer.

MILIEUBEWUSTZIJN EN DUURZAME ONTWIKKELING.

Tarkett als productiebedrijf is heel milieubewust en wil producten maken die goed recycleerbaar zijn, echter zonder dat dit ten koste gaat van ontwerp en functionaliteit.

Tarkett ontwikkelde al in 1958 een gelakt parket en in 1984 werden houten vloeren met een oplosmiddelvrije UV-lak geïntroduceerd.
In de jaren 90 kreeg het bedrijf de kwaliteitscertifcering ISO 9001 uitgereikt. Enkele jaren later, toen de eerste oplosmiddelvrie geoliede vloeren werden geïntroduceerd, ontvingen ze de milieucertifcering ISO 14001.

Tarkett streeft er ook naar toonaangevend te zijn in duurzame ontwikkeling. Het milieubewustzijn beslaat de hele productieketen, van grondstoffen tot het goed beheer van bossen. Zo was Tarkett het eerste bedrijf dat houten vloeren aanbood met FSC-certifcering. Sedert 2010 hebben de fabrieken ook PEFC-certifcering.

Tarkett cradle to cradle silver certifiedLogoC2CSilverSinds 2011 werkt Tarkett samen met de internationale milieuorganisatie Cradle to Cradle®. Bij de milieucertifcering van deze organisatie worden in een kringloop economie de milieukenmerken van een product gedurende de hele levensduur beoordeeld. De houten vloeren van Tarkett zijn onderscheiden met de zilveren certifcering” van Cradle to Cradle.

Tarkett parketvloeren zijn dus een bewuste keuze voor duurzaamheid op lang termijn:
Duurzaamheid op lange termijn betekent het maken van slimme keuzen. Het juiste evenwicht vinden tussen technische kwaliteiten en prestaties, diverse ecologische en esthetische aspecten, waarbij de kosten niet uit het oog mogen worden verloren.

 

 

 

Tarkett houdt bij haar dagelijkse activiteiten rekening met 4 pijlers:

tarkett duurzaamheid logo- sustainability

  • GRONDSTOFFEN WAARBIJ REKENING WORDT GEHOUDEN MET MENS EN MILIEU

Om uw keuze te vergemakkelijken, verschaft Tarkett gedetailleerde informatie over hun producten.
Kiest u voor een Tarkett parketvloer dan kiest u voor een vloer die:

– voor een groot deel wordt vervaardigd van natuurlijke en herbruikbare materialen.
– is gemaakt van grondstoffen die recycleerbaar of herbruikbaar zijn.
– lage emissiewaarden heeft, wat goed is voor het binnenhuisklimaat.
– geen schadelijke of gevaarlijke stoffen bevat

  • SLIMME PRODUCTIE MET LAGE EMISSIEWAARDEN

Tarkett-producten worden vervaardigd in ISO 9001- en ISO 14001-gecertifceerde fabrieken waar regelmatig milieucontroles door externe controleurs plaatsvinden.
Bij het produceren van vloeren streeft men continu naar het minimaliseren van de milieugevolgen.Hierbij wordt het volgende nauw in de gaten gehouden:

– energieverbruik
– waterverbruik
– emissiewaarden
– verwerking van resten en afval
– recycling

  • VLOEREN DIE BIJDRAGEN AAN EEN BETERE GEBRUIKSOMGEVING

Tarkett zorgt ervoor dat hun parketvloeren bijdragen aan een beter omgevingsklimaat in de ruimten waar mensen leven, werken en verblijven
Tarkett parketvloeren moeten:

– comfortabel zijn om op te lopen,
– gemakkelijk kunnen worden schoongehouden
– een goede akoestiek hebben
– bijdragen aan een veilig en gezond binnenklimaat.

Daarom ontwikkelt Tarkett vloeren:

– met zeer lage emissiewaarden (VOS)*
– met goede akoestische eigenschappen
– met sterke oppervlakten die lang meegaan
– met duurzame oppervlakken die gemakkelijk kunnen worden schoongehouden zonder agressieve chemische reinigingsmiddelen

  • RECYCLING EN HERGEBRUIK

Tarkett streeft continu naar de verhoging van de mate van recycling en hergebruik in alle fasen.
Voorbeelden:

– houtafval wordt gebruikt voor het verwarmen van de fabrieken
– eventuele overschotten worden verkocht voor het opwekken van energie en de as wordt teruggebracht naar het bos.

**Volgens de Europese norm ISO 16000 mogen vloeren een uitstoot hebben van maximaal 1.000 μg/m³ aan vluchtige organische stoffen (VOS). Tarkett heeft intern echter hogere doelen. Hout bevat van nature vluchtige organische stoffen die na verloop van tijd verminderen.

Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de geur van vers hout die u ruikt bij nieuwe meubels, maar ook van houten vloeren.
Tarkett voegt lijm en lak of natuurlijke olie toe om te zorgen dat hun vloeren zo lang mogelijk meegaan. Het aandeel van vluchtige organische stoffen hierin is minimaal en ligt ver onder de huidige limieten.

Product overzicht Tarkett:

 

Tarkett Elegance brede plankenGrace (Nieuw 2023):

De Tarkett Grace parketcollectie is e nieuwste ontwikkeling van Tarkett, en is een ultra matte en zeer duurzame parketvloer.
De ExtraMatt afwerking is net zo natuurlijk als een geoliede vloer met een onbehandelde look maar met het onderhoudsgemak van een vernist parket. Het Grace gamma is gecertificeerd met het Nordic Swan Ecolabel en is dus zeer ecologisch.

Deze producten zijn toegevoegd aan de collectie 2023 =

Tarkett Elegance brede planken
Elegance:

Dit is de meest exclusieve parketplank van Tarkett, met een slijtlaag van 4mm dik.
De breedte is maar liefst 280 mm en de lengte 2520 mm.
Deze vloeren zijn 3 tot 5 keer opschuurbaar.
Deze vloeren zijn afgewerkt in de onderhoudsvriendelijke Proteco Hardwaxolie.
Vier producten met een basisontwerp door de natuur zelf en met een mix van levendigheid en rust.
Het design wordt benadrukt doordat het product licht is geborsteld.
Drie van de vloeren zijn gebeitst, waardoor er expressie is toegevoegd terwijl ook de structuur van het hout wordt benadrukt.

 

Tarkett Heritage robuste planken hardwaxolie
Heritage:

Extra rustieke eiken plank van 14mm dik met een slijtlaag van 3.5 mm.
De breedte is 190 mm en de lengte is circa 2000mm.
Deze vloeren zijn 3 tot 5 keer opschuurbaar.
Deze vloeren zijn afgewerkt in de onderhoudsvriendelijke Proteco Hardwaxolie.
Exclusief uiterlijk waarbij de natuurlijke “defecten” extra ruimte krijgen voor het maken van een mooi, rustiek design.
Het design wordt benadrukt met beits en een intensief geborsteld oppervlak, evenals handmatig aangebrachte vellingen.

 

Tarkett Vintage verouderde parket
Vintage :

Exclusieve eiken plank van 14 mm dik met een slijtlaag van 3.5 mm.
De breedte is 162 of 190mm en de lengte is circa 2000 mm.
Deze vloeren zijn 3 tot 5 keer opschuurbaar.
Deze vloeren zijn afgewerkt in de ijzersterke Proteco vernis en de Proteco Hardwaxolie.
Mooi gebeitste en geborstelde plank met maxivelling.
Het oppervlak is mechanisch bewerkt voor een oude en versleten uitstraling. Gelijktijdig nieuw en oud.

 

Tarkett samengestelde parketvloer
Shade – Pure- Play en Prestige:

Planken van 13 of 14 mm dik met een slijtlaag van 3.5 mm.
De breedte is 120, 162 of 194 mm en de lengte is circa 2000 mm en dit in zowel een plank als een 3-stripmotief
Deze vloeren zijn 3 tot 5 keer opschuurbaar.
Deze vloeren zijn afgewerkt in de ijzersterke tarkett Proteco vernis of Proteco Hardwaxolie.
Een aanbod prachtige planken die voldoen aan verschillende eisen aan design en kleur.
Verschillende houtsoorten en categorieën met of zonder beitsen en geborsteld..

 


Viva:

Vloer van 8.5 mm dik met een dunne fneerlaag op een HDF-kern, waardoor de vloer hard en duurzaam is.
De breedte van 190 mm met een lengte van 1220 mm.
Beschikbaar als 1-strips, 2-strips en 3-strips, en als miniplank (Viva Line – 110 mm breed).
Deze vloeren zijn niet opschuurbaar.
Deze vloeren zijn afgewerkt in de ijzersterke tarkett Proteco vernis.
Beschikbaar in diverse houtsoorten en categorieën, met of zonder beits en borstelen.

Ruime keuze aan kleuren en patronen..

Tarkett smalle planken
Epoque 117:

1-strips vloeren van 14 mm dik met een slijtlaag van 3,5 mm (Tango 2,5mm).
Verkrijgbaar in een breedten van 117 mm,
De lengte van deze miniplank is 1245 mm
Deze vloeren zijn 3 tot 5 keer opschuurbaar (Tango 2 tot 3 keer).
Deze vloeren zijn verkrijgbaar in de onderhoudsvriendelijke en ijzersterke Proteco vernis.
Een aanbod prachtige planken die voldoen aan verschillende eisen aan design en kleur.

 

Op de Viva collectie na zijn alle vloeren met een productgarantie plaatsbaar op vloerverwarming mits men zich aan bepaalde voorschriften houdt.

Naast het ruime aanbod van parketvloeren heeft Tarkett ook een volledig gamma van laminaat- en vinylvloeren met bijpassende accessoires.

Meer informatie over het productaanbod van Tarkett kan u terugvinden op www.tarkett.be

Download Tarkett folder Engels – internationaal

Kies uw product

Filter op...

Massief parket Tand en groef, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Meerlagen parketBekijk meer

Massief Traditioneel parketBekijk meer

Massief Traditioneel parketBekijk meer

Massief Traditioneel parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Massief parket Tand en groef, Massief Traditioneel parket, Meerlagen parketBekijk meer

Copyright © 2019 W&A Parket. All rights reserved. Cookies | Disclaimer | Privacy statement