Traptreden uitwerken met meerlaags parket

admonter traptrede profiel 10mm of 15mm Traptreden met meerlaags parket

Admonter parket trapneuzen

Traptreden en parket vormen één geheel :

Kan je een traptreden ook met parket bekleden zodat de treden mooi één geheel vormen met de geplaatste parket? Die vraag zal elke bouwer zich wel stellen bij het maken van hun keuze. Door éénzelfde materiaal te gebruiken zorg je er immers voor dat de structuur van het hout, alsook de afwerking en glansgraad identiek zijn.
De keuze van een samengesteld parket is populair in nieuwbouw aangezien veel gebruikt gemaakt wordt van vloerverwarming. Deze meerlaags parketvloeren hebben veelal een specifieke afwerking die men ook op de traptreden wenst door te trekken om één harmonisch geheel te kunnen vormen met het parket.
Daarom zijn diverse trapprofielen beschikbaar om in combinatie met de samengestelde parket een mooie uitwerking van traptreden te verzorgen. Het type profiel is afhankelijke van de producent. Zo kunnen zowel rechte treden of treden met een klassieke neus uitgewerkt worden om zo de aantrede en optrede met elkaar te verbinden. Ook een draaitrap kan uitgewerkt worden met wenteltreden uit parket, of een bordes of paljé kan bekleed worden met de parket en zo één mooi harmonisch geheel vormen met uw andere verdiepingen.

enkele realisaties met traptreden uit meerlaags parket

Admonter traptreden

De Admonter traptreden zijn beschikbaar in diverse profiellen en voor elk type parket en afwerking. In het admonter gamma zijn een groot aantal type afwerkingen beschikbaar, en elke afwerking die beschikbaar is op de parket kan ook op de trapneus afgewerkt worden. Dit zorgt altijd voor een mooie overgang van uw aantrede met uw parketvloer, of bestaat uw optrede uit identiek hetzelfde materiaal als uw aanliggende parket.
De Admonter treden zijn beschikbaar in 2 type neusprofiellen, en 2 diktes.


Rechte traptreden met meerlaags parket admonter :

admonter traptrede profiel 10mm of 15mm uit meerlaags parket -Traptreden met meerlaags parket eik toplaag 4mm
admonter traptrede profiel 10mm of 15mm uit meerlaags parket

Bekleden van bestaande traptreden

De traptreden uit meerlaagse parket zijn doorgaans dun waardoor dit verschillende voordelen geeft in de uitvoering op bestaande trappen. Door deze dunne opbouw is de verhoging op uw betaande traptreden heel beperkt wat de uitvoering en breekwerk ook beperkt.

Indien de aanliggende ruimtes ook bekleed worden met dezelfde parketvloer zal er doorgaans weinig tot géén niveauverschil merkbaar zijn. Ook is een meerlaags parket ook veelal een legklaar en voorafgewerkt parket die dus met beperkte bevuiling kan geïnstalleerd worden. Daardoor leent het gebruik van meerlaags parket zich uitermate voor het bekleden van traptreden en ondergronden in bestaande woningen.

Uitwerken en bekleden van traptreden in nieuwbouwprojecten

Het uitwerken van traptreden met een meerlaags parket in een nieuwbouw gebeurt meestal op een betonnen ondergrond die reeds voorzien werd in de ruwbouw. De betontreden kunnen ofwel terplaase gestort worden of met een prefab constructie uitgewerkt zijn. Steeds wordt voldoende uitsparing voorzien zodat de inbouw van de treden nog mogelijk is. De voordelen van een beton constructie is voornamelijk dat er géén zichtbare boomstructuur aanwezig is en door de vaste ondergrond er ook géén holle loopgeluiden zullen voorkomen. Aangezien deze betonconstructie reeds uitgevoerd is tijdens de ruwbouw is het verdiep ook sneller toegankelijk voor uzelf en de aannemers wat tijdswinst kan opleveren. Het geheel geeft een solide en strakke look van uw nieuwbouwwoning.

Indien géén betonconstructie voorzien werd kan er ook een met constructiehout of multiplex uitgewerkte onderbouw voorzien worden. Op deze constructie kan de traptreden met meerlaags parket gekleefd worden om een vast geheel te bekomen. De traptreden kunnen zowel uit massieve traptreden als meerlaags parket opgebouwd worden. Deze constructie kan geheel door W&A Partket uitgevoerd worden maar geeft wel een holler klank bij het betreden van de trap. Daarom geven de meeste klanten toch nog steeds de voorkeur om de onderbouw uit te voeren met beton.

een zig zag traptrede met parketvloer

Wenst u een Zig Zag trede wat betekend dat de optrede onder een hoek geplaatst is ten opzichte van aantrede kan dit ook uitgevoerd worden met traptreden uit meerlaagse parket. Toch zal het doorgaans sterker en eenvoudiger zijn om alsnog te overwegen de trap met massieve traptreden uit te voeren. Een trap uit massief hout geeft meer mogelijkheden om maatwerk te bieden over de hoek van de trap alsook uitvoering van wenteltreden met parket kunnen in een groter geheel uitgevoerd worden. Zeker als de treden aan één zijde open zijn en dus zijdelings zichtbaar, zal de uitvoering met een massieve traptrede een goede optie zijn. Contacteer W&A parket alvast voor de mogelijkheden, want traptreden plaatsen is een parketwerk die maatwerk en advies op maat vereist.Copyright © 2019 W&A Parket. All rights reserved. Cookies | Disclaimer | Privacy statement